Michelle a.k.a. Aussiemies over ME/CVS!

Mijn allerlaatste dag in Australie!

Lieve allemaal,

De dag is dan toch echt aangebroken.....vandaag is mijn allerlaatste dag in Australie!
Ongelooflijk hoe snel die 6 maanden voorbij zijn gevlogen.

5 Februari vertrok ik naar Australie om aan mijn grote avontuur te beginnen. Na een 2 weken bij mijn vrienden te hebben gelogeerd verhuisde ik naar de campus, wat toch wel even wennen was. Vooral het eerste weekend was interessant.....met zijn drieen in een gebouw dat 60 mensen kan huisvesten...tja dat is een beetje lonely haha!
Zodra echter alle andere studenten ook introkken was alles prima. Overall:
De campus....gewoonweg prachtig! De staff....zeer vriendelijk en behulpzaam. De vakken....zeeer interessant! De studenten.....superlief en leuk! Ik heb een paar hele speciale personen mogen ontmoeten die ik nu mijn internationale vrienden mag noemen!

Tussen het studeren door ben ik nog voor een week op vakantie geweest: de welbekende trip van Alice Springs naar Adelaide. Wat een geweldige trip was dat! Dat zal ik nooit vergeten. Uluru (amazing!), Kings Canyon (HEET!), The Olga's (Een hoop vliegen!), slapen in een swag (geweldig!), Coober Pedy (hmm, zeer interessant), Quorn (grappig), Flinders ranges (prachtig en een achievement rijker). Het eindpunt van die trip, Adelaide, is nu mijn favoriete stad geworden. Was een prachtige stad is dat! De gebouwen, de mensen, het stadsleven, de natuur....yep helemaal top!

Tegen het einde van het semester ben ik voor 4 dagen naar Perth gegaan, wat ook een super trip was. Ik had wederom de mogelijkheid om met vrienden op te trekken, wat enorm leuk was. Perth is een prachtige stad en rottnest island was een echt bounty island!

Het semester sloot ik af met assignments en exams. Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik alles (ruim) heb gehaald, dus ik ben helemaal blij!
Na in de laatste week op de campus elke dag wel afscheid te hebben genomen van iemand, vertrok ik zelf op 21 juni. De dag ervoor had ik echter mijn ouders, oma en broer van het vliegveld gehaald en ik was blij dat ik hun nog kon laten zien waar ik die 4 maanden heb gewoond.

Daarna volgde 3,5 week reizen met de familie. Iets wat ik als super heb ervaren. Ik ben zo blij dat ik jullie heb kunnen laten zien wat een prachtland dit is! Hihi en zo weten jullie tenminste ook waar ik  het over heb als ik over 3 maanden er nog steeds elke dag over praat ;).
De dagen in Sydney waren geweldig. Wat een enorm imposante stad is Sydney en de haven....prachtig. Na Sydney zijn we naar Brisbane gevlogen wat ook een leuke stad is. Vanuit daar hebben we Australia Zoo, Hervey Bay, Fraser Island en de gold en sunshine coast gedaan. Dat waren allemaal prachtige ervaringen.

Terug in Brisbane heb ik mijn familie uitgezwaaid en begon een 3de avontuur voor mij: 6 weken alleen reizen! Backpacken? Hmm nee niet echt....ik heb de luxere versie van backpacken gedaan: gewoon met een koffer. Zooooveeel makkelijker haha!
Na 3 dagen Brisbane - waarin ik nogmaals naar Australia zoo ben geweest - stapte ik voor de eerste maal op de Greyhound bus, die mij in 14 uur naar Rockhampton heeft gereden. Rockhampton....tja wat zal ik daar eens over zeggen....stelt niet veel voor. Ik denk dat je het kan omschrijven als een echt outback stadje. Vanuit Rockhampton heb ik een 3-daagse farmstay gedaan wat wel supergaaf was! Paardrijden, hekken repareren, een farm-sunset, overal wilde kangaroes, koeien melken, eieren verzamelen....wat wil je nog meer?! Helemaal top.

Vanuit Rockhampton ben ik doorgereisd naar Airlie Beach, van waaruit ik 2 dagen en 2 nachten op een schip rondom de Withsunday Islands heb gevaren. Het zijn prachtige eilanden en Whitehaven beach is stunning! Het snorkelen was ook erg mooi en indrukwekkend.

Daarna door naar Townsville - Magnetic Island. Magnetic Island...jaaa een echt vakantie eiland. Ik heb daar dan ook heeeeerlijk gerelaxed! Het lot zorgde ervoor dat ik in dezelfde bungalow terecht kwam als een stel die ik op de farmstay ook had ontmoet. Een geweldig lief stel en ik ben blij hen nog een keer te hebben ontmoet (en later in Cairns weer!).

Vanuit Magnetic Island ben ik voor de laatste keer op de Greyhound bus gestapt voor de 6 uur durende trip naar Cairns. Cairns was echt weer een grotere, gezellige stad. Daar heb ik een 2 daagse trip naar Cabe Tribulation gedaan. Het was heel indrukwekkend om in het oudste regenwoud van de wereld de lopen. Wat een pracht!

Vervolgens ben ik het vliegtuig opgestapt naar Darwin, waar ik een 3 daagse tour door Kakadu en Litchfield national Park heb gedaan. Wederom stunning! De natuur in Australie is niet te beschrijven....het is zooo divers, zo anders, zo prachtig. De Outback....daar ben ik toch wel een beetje verliefd op geworden...het is zo weids...zo rood (!)...zo heerlijk warm....zo niks maar toch zo iets! Uniek!

Vanuit Darwin ben ik 's nachts naar Adelaide gevlogen. Ik wilde nog heel graag wat meer tijd daar doorbrengen. Ondanks een keelinfectie heb ik daar toch 4 heerlijke dagen door kunnen brengen! Het is en blijft mijn favo stad!

Vanuit Adelaide ben ik in een uurtje naar Melbourne gevlogen (serieus, is het opstijgen niet waard....je zit net op 10km hoogte en dan ga je al weer landen hahaha). Ik ben bij aankomst in Melbourne meteen doorgereisd naar Geelong waar ik nog 10 dagen bij dezelfde vrienden heb doorgebacht., waar ik mijn eerste 2 weken in Australie heb doorgebracht. Gister en eergister heb ik auto gehuurd en heb ik wat door de omgeving gereden en heb ik nog eenmaal de campus en mijn vrienden bezocht. Dat was super. 

En nu....nu is het vrijdagochtend en ik heb al mijn spullen ingepakt. Klaar om te gaan zou je zeggen? Hmmmm dat weet ik zo net nog niet hahaha. Neee, ik kijk er erg naar uit mijn familie en jullie allemaal weer te zien! Maar het zal toch wel moeilijk worden om dit land te verlaten! Het heeft mij zoveel goeds gebracht.....het afscheid zal bittersweet zijn!

Morgenochtend om 10u vetrekken we richting vliegveld.....15.00u vlieg ik in 8 uur naar Kuala Lumpur. Daar heb ik een 3 uur durende stop en dan vlieg ik in 13 uur (OMG!) naar Amsterdam, waar ik zondagochtend vroeg aankom :D!

Dus....tot heeeeeeel snel allemaal!

Heeeeel veeel liefs vanuit Australie,
Michelle  

Brisbane, Rockhampton - Myella, Whitsunday Islands, Magnetic Island, Cairns en Darwin

Lieve allemaal,

Hierbij weer eens een update van mijn kant! Tjonge wat is die tijd toch snel gegaan en wat heb ik al weer een hoop gezien en meegemaakt. Ik sta er zelf versteld van!

Na het vertrek van mijn familie heb ik nog enkele dagen in Brisbane doorgebracht en ik ben onder andere voor een 2de keer naar Australia Zoo geweest. Het was wederom erg gaaf. Dit keer heb ik ook de behind-the-scenes tour in het wildlife hospital gedaan en dat was heel bijzonder. Wat een geweldig werk doen die mensen!

Vervolgens ben ik op de Greyhound bus gestapt voor mijn eerste paar kilometers langs de oostkust. We zijn in 14 uur (!!) naar Rockhampton gereden. De eerste keer op de bus...is hij meteen kapot! Na 2 uur wachten hadden we een nieuwe bus, maar dat maakte de reis dus nog wel weer een stukje langer. In Rockhampton aangekomen bleek het ijskoud te zijn. Het was verreweg de koudste nacht in tijden geweest en zonder heater was het echt bibberen geblazen haha! De volgende dag heb ik Rockhampton bekeken: het is een klein, weinigzeggend stadje...echt een outback gebied. Gelukkig werd ik de volgende dag opgehaald voor de farmstay. Dit hield in dat ik op 120km ten westen van Rockhampton 3 dagen en 2 nachten op een cattle station (koeien boerderij) verbleef. 's Ochtends gingen we zo'n 2 uur paardrijden - met een doel (zo hebben we een keer de koeien van de ene paddock naar de andere verplaatst). Vervolgens was er de mogelijkheid om eieren te verzamelen, de koeien te melken of met de 2 huisvogels te spelen. Daarnaast was er elke middag de keus uit een 4WD farmtour of motor rijles. Op de 4WD hebben we onder andere een keer het hek gerepareerd en de paarden te eten gegeven. Al met al was dit een enorm geslaagd verblijf. ik heb er echt super van genoten en zou zo weer voor een paar weken naar terug kunnen! Heerlijk!

Na Rockhampton was het wederom een lange busrit (6 uur) naar Airlie Beach. Dit is een superklein stadje....1 straat, helemaal vol met toeristenwinkeltjes, restaurantjes, hostels en reisbureau's en dat is het. Van daaruit heb ik een 2 daagse (+ 2 nachten) cruise gemaakt naar de Whitsundays Islands, een prachtige eilanden groep voor de ooskust en 'gateway to the great barrier reef'. Ik zat op een tall ship met echte zeilen en we hebben o.a. het grootste eiland met bounty strand bezocht en 3x gesnorkeld bij het reef. We hebben ook verschillende schilpadden gezien, een dolfijn en 2 walvissen! Helemaal gaaf!

Na Airlie beach was het weer een 5 uur lange busrit naar Magnetic Island. Een echt vakantie eiland (en prachtig dat het er is!) voor de kust van Townsville. Ik heb daar heerlijk 3 dagen echt vakantie gevierd: lekker op het strand gelegen en een koala sanctuary bezocht.

vanuit Magnetic Island was het nog eens 6 uur naar Cairns. Cairns is echt weer een wat grotere stad en bij het binnenrijden van de stad waren alle meiden duidelijk zichtbaar erg blij met de 'enorme' variatie aan winkels haha. Cairns is een gezellige stad, niet heel groot, maar het is in ieder geval van een groter formaat dan de stadjes die ik daarvoor heb aangedaan. na een dagje stad, ben ik op een 2 daagse trip naar Cabe Tribulation gegaan. Cabe Tribulation is een heel klein stadje midden in het oudste regenwoud van de wereld. Om daar te komen moet je eerst de daintree river over en we hebben daar meteen een croc cruise gehad en er ook 1 gezien. We hebben enkele wandelingen door het regenwoud gemaakt wat echt prachtig was. Helaas was het weer niet zo goed en werd daardoor mijn trip naar het reef afgelast. In plaats daarvan heb ik nog maar een wandeling gemaakt.

En toen was het al weer tijd om per vliegtuig van Cairns naar Darwin te vliegen! In Darwin is het bijna constant 30 -35 graden, strakblauwe hemel en zon. En dat was het ook toen ik er was! heerlijk. Na een kort nachtje ben ik de volgende dag meteen op een 3 daagse tour naar Kakadu national park en Litchfield national park gegaan. Ook op deze trip heb ik wederom enorm veel mooie dingen gezien en meegemaakt: van een traditionele verwelkoming door Aboriginals; een prachtige wildlife en croc cruise op de Mary river; een bezichting van aboriginal rock art; en 360 graden uitzicht over de wetlands; een zware 45min rotsbeklimming naar een waterval; echte 4wd actie; tot het zwemmen in 'nature's 5 star spa'. Ik blijf er bij: de outback is prachtig en zo bijzonder....het is gewoon niet te beschrijven! Ik hoop dat de foto's misschien een klein beetje kunnen duidelijk maken wat ik bedoel.
Bij terugkomst van de tour heb ik de Mindil sunset markets bezocht en een tattoo laten zetten......eentje die na 4 dagen weer weggaat wel te verstaan! Haha. De tattoo zit op mijn linker onderarm en het is southern cross (een sterrencomplex dat hier te zien is) met een zwaluw erin. Bekijk de foto's maar, dan zegt het vast meer! :D

Na een dagje Darwin ben ik om 2.40u naar Adelaide gevlogen en daar ben ik nu! Heb net mijn eerste dagje erop zitten. Wat is dit toch een heerlijke stad! Helemaal leuk. Vanavond ga ik met een vriendin naar een footy game! Heb er zin in!
Ik heb nog 3 dagen hier en op de 12de vlieg ik terug naar Melbourne - geelong, waar ik nog 10 dagen bij vrienden verblijf, voordat ik op de 22ste weer terug naar Nederland vlieg. Wat zal dat raar zijn zeg om weer terug te gaan! Moet zeggen dat ik er nog niet echt naar uit kijk, maar dat hadden jullie zelf ook vast al wel bedacht haha!

Nou dat was het weer voor deze keer. Hieronder nog de links naar mijn foto's:

Een deel nog van de reis met de familie en daarna alleen
http://www.facebook.com/album.php?aid=96718&id=715101793&l=57634894de

Mijn reis alleen tot aan Darwin
http://www.facebook.com/album.php?aid=99533&id=715101793&l=4ca9cbd40d


Tot heel snel allemaal!
Heel veel liefs,
Michelle

Foto's!

Lieve allemaal,

Nou het is eindelijk gelukt om wat foto's te uploaden en hierbij stuur ik jullie dan ook allemaal de link. Binnenkort volgt ook weer een nieuwe update over mijn belevenissen, want ik heb weer een hoop meegemaakt en gezien.
Nog een paar weken en dan kom ik weer naar Nederland.....23 augustus land ik op schiphol!

Veel plezier met het bekijken van de foto's, mocht je willen reageren dan kan dat of op facebook, hier of via de mail!

Met de familie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=94162&id=715101793&l=c5ca020e35

Met de familie en alleen:
http://www.facebook.com/album.php?aid=96718&id=715101793&l=57634894de

Veel liefs,
Michelle 

Familie, Geelong, Melbourne, Sydney en Brisbane

Lieve Allemaal,

Hier weer een berichtje vanuit Australie! De laatste update vertelde ik dat de familie in het vliegtuig naar hier zat. Nou nu zitten ze wederom in het vliegtuig, maar dan terug naar Nederland! Inmiddels zijn er dus al weer 4 weken voorbij gevlogen en we hebben een hoop beleefd!

De 20ste heb ik de familie van het vliegveld opgehaald! Wat was het leuk om hen weer te zien en ik vond het ook heel bijzonder om ze in Australie te mogen verwelkomen.
De volgende dag vertrokken we naar Geelong, waar ik hen in de dagen die volgenden, de campus, The great ocean road, Bell's beach, Torquay en Melbourne heb laten zien. Het weer zat - op de 10 minuten bij de 12 apostels na - goed mee en het was fijn om te kunnen laten zien waar ik heb gewoond!

Na 4 dagen is de familie naar Ayers Rock gevlogen en ik ben meteen naar Sydney gegaan. Daarna heb ik eerst 2 dagen bij vrienden doorgebracht, een uurtje ten zuiden van Sydney. Vervolgens kwamen we de 28ste weer bij elkaar in het hotel in Sydney en in die 4 dagen die volgden hebben we Sydney ontdekt, de blue mountains en de 3 sisters gezien (3 rotsen naast elkaar) en zijn we op bezoek geweest bij een kennis van mijn oma. Sydney is een prachtige stad en we hebben het daar allemaal enorm naar ons zin gehad!

Na sydney zijn we doorgevlogen naar Brisbane. Daarna kwamen we aan in een vreemd hotel: 40 minuten van de stad verwijderd, op een 6km lange doorlopende weg, ze waren aan het verbouwen, we waren de enige gasten, ze serveerden geen diner en het brandalarm ging 's ochtends af - per ongeluk (jaja). We zijn de volgende dag dus maar snel vertrokken en we hebben toen een heel fijn hotel midden in de stad gevonden. We hebben vervolgens Brisbane bekeken. Brissie is een kleinere stad dan Sydney en hoewel het best mooi is, is het niet echt iets bijzonders. Ook zijn we naar de Australia Zoo van de Irwin family geweest. Wat een prachtige dierentuin is dat zeg! Terri, Bindi en Robert Irwin waren er ook nog, dus dat was helemaal leuk! Na 3 dagen Brissie zijn we 300km omhoog gereden naar Hervey Bay - een doods kuststadje. Van daaruit hebben we een dagtour naar Fraser Island gedaan - het grootste zandeiland van de wereld. Een prachtig mooi eiland, helaas hadden we niet zo goed weer. Na een dag rust in Hervey bay zijn we terug gereden, via Noosa: een heel leuk kustplaatsje, naar Brisbane waar we nog 3 dagen hebben doorgebracht in de stad, shoppend en in musea!

Vanochtend heb ik mijn ouders, broer en Oma weer op het vliegveld afgezet en afscheid genomen. Op het moment zijn we onderweg naar Hong Kong. Ik zit nu in een hostel in Brisbane voor de komende 3 dagen. Ik ga morgen nogmaals naar de Australia Zoo en de 17de vertrek ik per tourbus naar Rockhampton waar ik een farmstay ga doen.

Pap, mam, Tris en Oma....het was echt super om deze 3,5 week met jullie dit prachtige land te hebben mogen verkennen! Dank jullie wel en tot heel snel!

Foto's volgen hopelijk over een paar dagen! En als jullie meer willen weten over de afgelopen 3,5 week....morgenochtend kan de familie al je vragen beantwoorden haha!

Heel veel liefs en dikke kus,
Michelle

Ballarat, assignments, exams, saying goodbye and hello

Lieve allemaal,

Hier weer een update van mij. Het is de laatste avond dat ik in mijn kamertje op de campus door zal brengen. De familie zit inmiddels in de lucht op weg naar hier en ik heb mijn koffers deels gepakt.

Afgelopen 2 weken hadden we toetsweek en dus heb ik vooral geleerd. Mijn eerste tentamen, psychologie - 120 multiple choice questions, ging behoorlijk goed en ik denk dan ook wel dat ik dat gehaald heb.

Vorige week zaterdag zijn Narelle, Sarah en ik naar Ballarat gegaan, een stad op een uurtje rijden ten noord-westen van Geelong. Deze stad is bekend door de aanwezigheid van goud. Tijdens de goldrush in 1850 was dit the place to be. De hele stad staat heden ten dage ook nog steeds in het teken van goud en de goldrush. Wij zijn naar een soort themapark gegaan, waar een stadje uit 1850 is nagebootst. We hebben onder andere naar goud gezocht (en wat gevonden!), gezien hoe kaarsen en lollies werden gemaakt en we zijn met zijn drieen in klederdracht op de foto geweest. Het was echt superleuk!

Gister heb ik helaas 'afscheid' moeten nemen van mijn Zwitserse vriendin Sarah. Zij gaat samen met haar vader 4 weken reizen! Was wel even moeilijk om gedag te zeggen, maar we gaan elkaar zeker weer opzoeken.

Daarna was het weer aan de leer voor mijn 2de en tevens laatste examen, die ik vanochtend had: human structure and function. Ditmaal 80 multiple choice vragen en hoewel het moeilijker was dan ik had verwacht, ging ook dit heel niet slecht. Moet ook in the pocket zijn! Helemaal goed dus. 9 juli krijg ik van beide examens de uitslag, dus het is nog even afwachten voordat ik het zeker weet.

Na het tentamen hebben Narelle en ik onze 'vrijheid' gevierd met een theetje en een muffin! Heerlijk. Daarna zijn we met zijn tweeen naar de film geweest: the proposal. Een goede en grappige film, zeker een aanrader! Daarna hebben we lekker gesport.

Ik heb zojuist mijn koffer ingepakt die ik terug ga sturen. Een koffer vol boeken, souveniers en overbodige kleding haha. Een kilootje of 30.....whoeps! Morgen pak ik de spullen in die ik mee neem tijdens het reizen.

Een paar uur geleden is mijn familie; mijn moeder, vader, broer en oma, het vliegtuig opgestapt en ze zijn nu onderweg naar Hong Kong. Daar stappen ze over op een vlucht naar Melbourne! Morgen, 20.30u Aus tijd komen ze aan! Ik ga dan ook uiteraard naar het vliegveld om ze op te halen! Spannend hoor en superleuk om ze weer in het echt te zien! We overnachten van zaterdag op zondag op het vliegveld en zondagochtend rijd ik ze terug naar Geelong en zal ik ze rondleiden op de campus. En daarna is het tijd voor mij om de campus te verlaten :(....
Het verlaten van de campus is echt bittersweet. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en ik heb een stel prachtige mensen ontmoet. Het zal moeilijk worden om afscheid te nemen van mijn Australische vriendin Narelle...ze is echt schat! Hopelijk zie ik haar ooit nog eens terug. Gelukkig hebben we nu wel dingen als facebook en skype! Dat maakt het een stuk makkelijker om in contact te blijven!

Na zondag blijven we nog 4 dagen in Geelong, dan gaan we naar Sydney voor 6 dagen en dan Brisbane voor 11 dagen! Helemaal zin in!

Goed, ik word geroepen door Narelle...we gaan ijs eten! Tot de volgende update!

Veel liefs,
Michelle

Jason Mraz, Geelong Cats, Melbourne en Perth

Lieve Allemaal,

Hierbij weer een update vanuit Australië! Het is inmiddels al weer 4,5 week geleden dat ik wat geschreven heb. Wat gaat die tijd toch snel zeg! Niet normaal! Ik zit hier al weer 3,5 maand en over 4 weken ben ik al klaar met studeren!

Maar laat ik eerst maar weer even wat terug in de tijd gaan. Ik was gebleven bij de laatste dag van mijn geweldige trip van Alice Springs naar Adelaide. De maandag na de trip zat ik nog in een compleet andere wereld en het leren dat voor die dag op het program stond, heb ik wijselijk overgeslagen. Dinsdagochtend had ik mijn allereerste tentamen, een midtrimester test van Human Structure and Function…tja…niet voor geleerd dus...Toch die ochtend maar snel even een uurtje de revision lecture doorgekeken en daarna het tentamen gemaakt. Ging nog niet eens zo heel slecht, hoe mooi is dat?! Ik verwachtte het of net niet of net wel gehaald te hebben en wat blijkt: twee weken kreeg ik mijn cijfer terug en ik heb het dus gewoon gehaald! Toppie, ook weer in de pocket haha!

Dinsdagavond ben ik samen met Pia naar het concert van Jason Mraz geweest en dat was echt helemaal te gek. Wat is die jongen goed zeg, een echte muzikant!! Helaas speelde hij maar 1,5 uur en dat vloog om. Maar goed, we hebben een geweldige avond gehad en daar gaat het om!
Verder heb ik de weken die volgden vooral gestudeerd: lessen gevolgd, gelezen en assignments geschreven. Daarnaast is Narelle me aan het leren hoe ik gitaar moet spelen en dus heb ik zo af en toe een lesje. Deze week is ze thuis (op zo’n 3,5 rijden van hier) en heeft ze haar gitaar bij mij achtergelaten. Ik kan nu dus zo vaak als ik wil oefenen en ik moet zeggen dat het al beter gaat. Het is in ieder geval heel leuk om te doen!

30 april was het voor jullie Koninginnedag (en voor mij ook wel) en ik had om 13.00u NL tijd met mijn ouders afgesproken om te gaan skypen. Ik kreeg toen meteen te horen over de afgrijselijke gebeurtenissen in Apeldoorn en ik heb de rest van de avond het nieuws gevolgd. Het was toch wel raar om niet in Nederland aanwezig te zijn gedurende deze gebeurtenis. Ik kan het moeilijk uitleggen, maar ik denk dat het als een soort ‘gemis’ voelde….het niet in staat zijn om dit met Nederlanders te bespreken.
Overigens werd er hier in Australië ook over gerapporteerd. Het was een aantal keer op het nieuws en ook kranten schreven erover.

Die vrijdag ben ik samen met Yoanne en Sarah naar Geelong gegaan, waar we met Mark hadden afgesproken; een van de jongens die ook mee was op de trip van Alice naar Adelaide. We hebben de hele middag een beetje geshopt en gekletst. Was weer hartstikke gezellig.

4 mei – voor jullie dodenherdenking, voor mij een normale schooldag - had ik mijn 3de practical voor Human Structure and Function. Dit keer mochten we het hart van een schaap ontleden, bloeddruk bij elkaar opmeten en een ECG maken en interpreteren. Was weer helemaal gaaf.

Op donderdag had ik een excursie met mijn mede studenten van het vak Australia Today. We gingen naar Narana cultural centre, een Aboriginal cultural centre. Ik was hier voor de start van het semester al geweest, maar het was wederom zeer interessant. De Aboriginal cultuur is intrigerend en heel bijzonder. Zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen!

9 mei ben ik samen met Sarah, Pia, Jenny en Lizzie naar een Australian Football Match geweest, ook wel bekend als Aussie rules of Footy. Het is een combinatie tussen Europees voetbal en rugby. Ze spelen 18 tegen 18 op een gigantisch ovaal veld en het doel is om de rugby bal tussen 2 palen te schieten. Spelers mogen zowel gebruik maken van hun handen als hun voeten. Het spel wordt alleen voor vrije trappen stilgelegd (en een vrije trap is een rechtstreeks schot op ‘doel’); aan creperende spelers wordt geen aandacht besteedt: die moeten maar wachten op de verzorgers die gewoon het veld in mogen lopen. Weer andere assistenten brengen water langs en ‘loopjongens’ rennen als een gek over het veld om de tactiek van de coach over te brengen op de spelers. En dat dus allemaal terwijl het spel doorgaat! Het is ‘amazing’ om te zien hoe snel de spelers kunnen rennen en hoe accuraat elke bal van hun slof af vliegt. 90% van de ballen komt rechtstreeks in de handen van een medespeler…..daar kunnen die voetballers van ons nog eens een puntje aan zuigen! Overigens kent footy niet het fameuze ‘tikkie terug of defensief spel’. Het is volle kracht vooruit! Het spel kent hierdoor een enorm tempo en is zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Wij waren uiteraard voor de Geelong Cats en gelukkig hebben ze de Sydney Swans dik ingemaakt! Al met al was het een zeer enerverende en gezellige middag.

De dag erna ben ik samen met Sarah naar Melbourne geweest om de toerist uit te hangen. Beide hadden we nog weinig van Melbourne gezien en dus was het hoog tijd om het eens even te gaan bekijken. We zijn onder andere in het gigantische casino geweest en naar de Queen Victoria Markets: een overdekte markt met meer dan 1000 stands.

Donderdag de 14de had ik eerst een tutorial van Australia Today. Een half uur daarna was ik op weg naar het vliegveld van Melbourne! Ik ging namelijk voor 4 daagjes naar Perth, Western Australia!! Na een voorspoedige vlucht landde ik om 19.00u plaatselijke tijd (het is daar 2 uur eerder dan in Melbourne) in Perth. De vlucht was wederom verbazingwekkend: 3 uur lang niets te zien, alleen maar outback en ineens, uit het niets, zie je de honderdduizenden lichtjes van Perth en suburbs, geweldig! Op het vliegveld werd ik opgewacht door Danielle, een vriendin die ik ook al in Adelaide had ontmoet, en haar dochter Abby. In een uurtje zijn we naar haar huis gereden in Rockingham, ten zuiden van Perth.

Vrijdag ben ik samen met Danielle en Sheri (een andere vriendin) naar Rottnest Island geweest. Een eiland dat voor de kust van Fremantle/Perth ligt. In een half uurtje varen ben je er al! Het eiland is zo’n 7km lang en 4km breed en is autovrij. Er zijn wat winkeltjes, een pub en een ziekenhuisje en verder staan er vakantiehuisjes. Zodra je voet op het eiland zet, heb je meteen een vakantiegevoel. Het is werkelijk waar een prachtig bounty eiland. Overal zijn verbazingwekkend mooie stranden met prachtig blauw helder water en wit zand. We hadden ook nog eens geweldig weer: 30 graden, strakblauwe hemel, heeerlijk zonnetje. Zoals je wel begrijpt, heb ik me daar prima vermaakt! We hebben op het strand gelegen, een stukje van het eiland te voet verkent en lekker een drankje gedaan in de pub met view. Tegen het einde van de middag moesten we helaas weer terug naar het vaste land. We zijn toen nog een stukje omhoog gereden en hebben Cottle Sloe en Scarborough bekeken en daar ook gegeten. Daarna zijn we weer terug naar Rockingham gereden.

Zaterdag zijn Danielle, Nicole (weer een andere vriendin), Sheri en ik naar Perth geweest. We hebben een stukje van de art gallery en het museum bekeken en daarna zijn we de stad gaan verkennen. Perth is een mooie, tamelijk klein ogende stad. Het heeft enkele prachtige gebouwen, zowel historisch als nieuw. Rondom Perth liggen een hoop parken, die heerlijk rustig zijn. Tegen het einde van de middag zijn we naar Kings Park gereden, de botanical gardens van Perth. Het is een enorm groot en mooi park dat op een heuvel ligt. Vanaf het park heb je dan ook een prachtig uitzicht op de (skyline van de) stad. In het park hebben we de tree top walk gedaan. Dit is een loopbrug gebouwd op flinke hoogte die je doet vermoeden dat je tussen de boomtoppen loopt. Was leuk en mooi!

We hebben in het plaatselijke café genoten van het meest goddelijke mango ijs en berry smoothies. Heerlijk! ’s Avonds hebben we met zijn allen bij een zeeer chique Chinees restaurant gegeten…of naja, chique voor Chinese begrippen. Het eten was werkelijk waar geweldig en we hebben een gezellige avond gehad. 

Zondag was alweer mijn laatste dag in Perth en die hebben we doorgebracht in Rockingham, waar ik onder andere een stukje kust heb bekeken, en in Fremantle. Fremantle is een supergezellige stad die enorm veel Italiaanse invloeden en Italianen kent. We hebben daar de markt bekeken, wat een drukke maar gezellige bedoening was. Er was onder andere een kraampje/winkeltje dat zeep verkocht, maar dan wel heeeel bijzondere zeep. Als je nieuwsgierig bent geworden, moet je maar even naar mijn foto’s kijken! Zeker de moeite waard!
’s Avonds heb ik een echte homemade maaltijd gegeten bij Danielle thuis en om 21.45 zijn we naar Perth airport vertrokken. Om 1.30u vertrok dan eindelijk mijn vlucht (het was maar een half uur vertraagd, maar het voelde erg lang aan) en ik heb iets van 1,5 uur kunnen slapen (de vlucht is zo’n 3,5 uur). Om 7 uur stond ik weer op Melbournse bodem en vertrok ik weer met de bus terug naar de campus. Daar aangekomen kon ik 2 uur later meteen een college meepakken en een uur later weer 1. Was dus een heftige dag, op 1,5 uur slaap haha.

De afgelopen dagen ben ik vooral met de studie bezig geweest. Ik heb tot nu toe alles gehaald, waar ik uiteraard erg blij mee ben. De komende 2 weken moet ik nog 2 grote assignments schrijven; 1 voor criminologie en 1 voor Australia Today. Komende week heb ik nog een volledige lesweek, de week erna heb ik maar van 1 vak les. De andere vakken zijn vrij geroosterd i.v.m. de opkomende toetsweken die van 8 tot 19 juni zijn. Ik heb op de 12de en de 19de een toets en daarna ben ik alweer klaar met studeren! Hoe raar is dat? Het gaat echt zo snel! In 4 weken ben ik gewoon klaar, komt mijn familie en kan ik gaan reizen! Een geweldige, vreemde, leuke en rare gedachte. Ik moet er nog maar niet teveel over nadenken, eerst deze 4 weken nog maar even afmaken!!

Ik hoop dat alles in Nederland bij iedereen zijn gangetje gaat! Mocht je iets leuks te vertellen hebben, laat het dan even via mail, sms, comment, facebook of hyves weten!

Tot de volgende update,

Veel liefs,
Michelle   


Ps: voor meer foto's, zie facebook!

Geelong Cats - Sydney Swans
http://www.facebook.com/album.php?aid=80742&id=715101793&l=d4d10335ce

Perth - dag 1
http://www.facebook.com/album.php?aid=82527&id=715101793&l=b045ca8c07

Perth - dag 2
http://www.facebook.com/album.php?aid=82556&id=715101793&l=c7b0527be6

Perth - dag 3
http://www.facebook.com/album.php?aid=82768&id=715101793&l=d2dfd5507a

Mocht je zelf een facebook account hebben, kijk dan ook even naar de foto's waarop ik getagd ben ('Mijn foto's')!!

Alice Springs - Adelaide

Lieve allemaal,

 Hierbij weer een (beware: errug {sorry} lange) update over mijn belevenissen in Australië. Vorige week hadden we de easterbreak en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt: ik ben gaan reizen! Van Melbourne naar Alice Springs en van Alice Springs naar Adelaide.
Overall waren de afgelopen 2 weken zo ongelooflijk gaaf, ik heb nog steeds moeite om er woorden voor te vinden. In dit verslag zal ik jullie proberen mee te laten genieten van mijn belevenissen. Ik zal het verhaal naar dag indelen, dat maakt het hopelijk wat overzichtelijker! Foto’s zal ik uiteraard weer uploaden op deze site. Je kunt echter ook even op mijn facebook kijken (daar staan er veel meer!). Onderaan mijn verhaal staan de links naar de albums (je hoeft geen lid te zijn van facebook om de foto’s te kunnen zien). Enjoy!

Donderdag 9 april
Vandaag is de dag: ik ga reizen! Ik moest er al om 4 uur uit, want ik zou om 5.15u door de taxi opgehaald worden. Ik werd wakker met een blij gevoel; ik ging eindelijk weer wat meer zien van dit prachtige land. 5.15u stond de taxi inderdaad klaar en hij bracht mij naar Geelong Railway Station. Van daaruit werd ik per bus naar Melbourne Airport gebracht. In de achteraf terminal van Tiger Airways ontmoette ik Yoanne, waarmee ik deze hele trip zou gaan doen. Al snel konden we het vliegtuig in, op naar Alice Springs: en vlucht van zo’n 2,5 uur. Leuk feitje: wij hadden de eer om Lake Eyre (een opgedroogde zoutbedding) met wat water erin te zien! We begrepen dat dit een unicum is, want normaal gesproken is hij echt kurkdroog. Wel leuk dus.
Onze landing in Alice was enigszins ‘bumpy’, maar verder was het een goede vlucht geweest. In Alice Springs was meteen de echte outback te zien: rood zand, strakblauwe hemel, warm, vliegen everywhere, uitgestrekte vlaktes en hier en daar een dorpje. We werden per busje naar het hostel gebracht. Was een gezellig hostel midden in Alice. We hadden zelfs een tv en een zwembad!

Die middag hebben we Alice bekeken. Alice is een klein, gezellig stadje dat geheel leeft van de toeristenindustrie. Er leven een hoop Aboriginals in de stad en er is dan ook veel Aboriginal kunst te koop. We hebben de 20.000 souvenirwinkeltjes bezocht en meteen wat souvenirs gekocht natuurlijk. Ik heb onder andere een echte Akubra cowboyhoed en een fotoalbum geheel gemaakt van (banaan)bladeren met een kangaroo erop gekocht. Op de terugweg hebben we in de opgedroogde Todd River gelopen. Een rivier met de grootte van de Rijn, maar dan kurkdroog! Heel apart. ’s Avonds hebben we lekker wat tv gekeken en verder rustig aan gedaan.

Vrijdag 10 april
Na een redelijk goede nacht werden we om 8.00u wakker getetterd met klassieke muziek (was heel niet slecht overigens). Tegen de tijd dat wij er klaar voor waren, serveerden ze in het hostel al geen ontbijt meer en aangezien het Goede vrijdag was hebben we nog heel wat toeren uit moeten halen om wat eten te krijgen. Uiteindelijk zijn we geëindigd bij de 24/7 shop. Ik kan je vertellen dat hij goede zaken deed die dag haha. Daarna zijn we naar het reptile centre gegaan, waar onder andere slangen, lizzards, leguanen en een krokodil te zien waren. We hebben zelf ook een python, bearded dragon, skunk en een ander leguaan soort vast mogen houden. Helemaal leuk natuurlijk!
Het was ook deze dag prachtig weer en dus zijn we terug gegaan naar het hostel en hebben we heerlijk aan het zwembad in het zonnetje gezeten. ’s Middags zijn we naar The Royal Flying Doctors base gegaan. Prachtig werk wat die mensen doen, zeer indrukwekkend!
Die avond hebben we Aussie Rules Footy op tv gekeken. Voordat we naar bed konden hebben we eerst nog wat lopen stoeien met 3 zeer snelle kakkerlakken. Een Spaanse jongen was zo aardig om ze voor ons te vangen!

Zaterdag 11 april
Ook deze ochtend/nacht was het vroeg opstaan, want om 4.50u werden we opgehaald door onze tourguide Emma. De trip ging nu dus echt beginnen: 6 dagen, 5 nachten van Alice Springs naar Adelaide met een busje dat zo’n 20 mensen kan vervoeren met een aanhanger eraan voor de koffers en het eten. Na navraag bleek dat we in die 6 dagen 3100km gingen afleggen!! Wauw!

Nadat iedereen was opgehaald – we hadden een groep van 14 – gingen we dan echt op weg: op naar Kings Canyon. Yoanne en ik zaten eerste rang in de bus dus we hadden goed zicht op de weg…en ja het is inderdaad 1 lange rechte weg. De eerste dag hebben we zo’n 450km gereden en we zijn slecht 3x rechtsaf geslagen. Verder was het soms een slappe kronkel naar links of rechts in de weg, maar het was vooral recht toe rechtaan. Geweldig. Het landschap was wel anders dat ik had verwacht: het was niet 1 grote droge, uitgestrekt vlakte. Er waren bosjes en bomen en hier en daar wat heuvels. Het idee dat je km’s kan rijden zonder iets tegen te komen klopt wel. Als je dus op een gegeven moment een fuel station tegenkomt, moet je ook echt wel stoppen anders redt je het qua benzine (en blaas?) niet tot de volgende. We hebben die ochtend een aantal stops gehad, typische outback plekken. Helemaal leuk. Onderweg kwamen we een hoop wedgetail eagles tegen en ook een groep brumbies (wilde paarden) die op de weg liep. Was erg gaaf om die prachtige paarden zo in het wild te zien.

Om 13.00u kwamen we aan bij Kings Canyon, een rotspartij dat duizenden jaren geleden uitgesleten is door een rivier. Kings Canyon is ook wel te vergelijken met de Grand Canyon in Amerika. We hebben daar een 3 uur durende, 6km lange hike gedaan, beginnend met Heart Attack Hill. En die heet niet voor niets zo! Het is een enorm steile natuurlijke trap waar nogal wat toeristen teveel van zichzelf eisen. Echter, als je dan eenmaal boven bent heb je ook wel een prachtig uitzicht zeg! De hike was erg gaaf om te doen, zoveel mooie dingen gezien, waaronder The Garden of Eden, een soort stukje regenwoud tussen 2 rotsen in. Het was echter wel enorm warm en er was totaal geen schaduw, dus iedereen was tegen het einde zo’n beetje weggebrand. Na de hike zijn we weer terug de bus in gegaan op weg naar het Ayers Rock resort: ons kamp voor de komende 2 dagen. Om 19.30u kwamen we daar aan, waarna we meteen een Aussie BBQ hebben gehad. We hebben die nacht geslapen in permanente tenten.

Zondag 12 april
Na een onrustige nacht ben ik er al om 4.45u uit gegaan en heb ik op de grond gelegen en naar de sterren gekeken: wauw! Daar heb je nog eens een sterrenhemel zeg, prachtig. Je kunt de Melkweg gewoon zien.

6.15u gingen we de bus in richting Uluru om de zonsopgang te zien. Wat was het machtig om die grote monoliet ineens in het echt te zien zeg. Geweldig. Het gaf mij het gevoel van ‘Daar ben ik dan eindelijk, ik ben er echt, ik ben in Australië’. Geweldig. Voor de zonsopgang wordt je naar een bepaalde plek gedirigeerd en voordat je daar bent rijd je dus zo’n 10 minuten langs Uluru. Echt heel gaaf. De zonsopgang was ook erg mooi om te zien. Hij verandert inderdaad van kleur en als de zon er eenmaal opstaat, is hij prachtig mooi rood. Na de zonsopgang zijn we een stukje verderop afgezet om de base walk rondom de Uluru te doen. We hebben in een groepje van 8 mensen zo’n 2,5uur (9.6km) gewandeld en een hele hoop prachtige dingen gezien. Erg indrukwekkend. Na de base walk hebben we ook nog de Mala walk gedaan, een stuk van de monoliet met grote(re) betekenis voor de Aboriginals.

Na ook het Aboriginal centre te hebben bekeken zijn we terug gereden naar ons kamp en hebben we even heerlijk aan het zwembad gelegen. Het was wederom mooi weer, ik schat zo’n 35 graden, strakblauwe hemel, geen schaduw….warmpjes dus!
’s Middags zijn we de bus weer in gegaan richting Kata Tjuta (The Olga’s). Daar hebben we een 2.5km lange hike gedaan in Walpa Gorge. Was erg mooi en zeer indrukwekkend om tussen 2 grote stukken rots in te lopen. Nadeeltje: de vliegen waren niet te harden, het waren er zoveel. Zonder vliegennet was het amper te doen.

Na de hike zijn we terug gereden naar Uluru voor de zonsondergang. Helaas waren er een hoop wolken voor de zon (niet boven Uluru) en dus hebben we niet echt een spectaculaire zonsondergang meegemaakt. Desalniettemin was het wederom prachtig om die monoliet daar te zien liggen. Daarnaast was het ook nog enorm gezellig: de champagne en toastjes werden uit de kast gehaald en we hebben lekker zitten kletsen en ondertussen naar Uluru gekeken. We hebben vervolgens nog wat groepsfoto’s gemaakt en toen zijn we weer terug naar het kamp gegaan. Deze avond heb ik echter niet in de tent geslapen, maar in een swag, buiten, onder de sterren! Een swag is een soort slaapzak met een matras erin en ik kan je vertellen…dat ligt heel niet verkeerd! Was erg leuk om te doen en ik had het meest prachtige uitzicht op de sterren.

Maandag 13 april
Nacht een zeer goede nacht (je kunt echt geweldig goed slapen in de buitenlucht) werd ik rond 4.30u wakker van huilende Dingo’s (wilde honden). Dat was mijn natuurlijke wekker, want ik moest er precies rond die tijd uit haha. Om 5.30u zijn we de bus in gegaan voor een lange rit: zo’n 700km naar Coober Pedy. Onderweg zijn we gestopt om de zonsopgang te zien bij mt. Connor (in de verte). Was erg mooi! Vervolgens zijn we weer doorgereden over die uitgestrekte wegen, totdat we bij de grens tussen The Northern Territory en South Australia kwamen. We hebben daar uiteraard wat foto’s genomen en even de benen gestrekt. Vervolgens weer terug de bus in. Ondanks dat we best veel moesten rijden voelde het helemaal niet als ‘lang’ of ‘saai’ aan. Je reed door niets, maar toch door iets. Er was niets, maar toch wel iets…. Ik vond het echt heerlijk om die lange stukken te rijden. Die uitgestrektheid, de rust, de ever-changing nature; het is er gewoon ‘peacefull’. Prachtig. Onderweg kwamen we ook weer een groep brumbies tegen. Dit keer was er ook een veulen bij. Erg gaaf om te zien. De paarden zijn echt in uitstekende conditie en hun vacht is echt prachtig.

In South Australia veranderde het landschap in wat ik in mijn gedachte had bij de outback: een lange rechte weg, uitgestrekte landschappen zonder beplanting, alleen maar zand…meer woestijnachtig. Geweldig om dat in het echt te zien.
Rond 15.00u kwamen we aan bij een kiezelstenenweg naar The Breakaways. Dit zijn rotsformaties middenin de ‘woestijn’, ontstaan in de tijd dat er nog een zee was in dat gebied. In de planning van de trip kwam deze plek niet voor, omdat de kiezelstenenweg de ruiten van de bus eruit kunnen trillen. Wij hadden echter een supergave gids die ons het graag wilde laten zien en dus gewoon met 100km/u over die weg karde haha! En het was zeker de moeite waard. De kleuren van de rotsen waren prachtig en het was wederom zo uitgestrekt: erg mooi. Na daar uitgebreid foto’s te hebben genomen zijn we doorgereden naar The Dog Fence: een 5300km lang hek door South Australia, Queensland en New South Wales dat de Dingo’s tegen moet houden. Ten zuiden van het hek zijn namelijk een hele hoop schapen en laten Dingo’s schapen nou erg lekker vinden.

Om 16.00u arriveerden we in Coober Pedy, een stadje dat leeft van de opaalmijnen. 85% van de populatie leeft onder de grond omdat het gewoonweg te warm is om boven te grond te leven (het is woestijngebied). We hebben een tour gekregen door een opaalmijn en daarnaast was er de gelegenheid om sieraden met opalen te kopen. Die avond zijn we naar de bar van een prachtig (ondergronds) hotel geweest, waar we een gezellig avondje hebben gehad. Ze hadden daar overigens ook de enige ondergrondse gokautomaten in de wereld staan!

Wij hebben zelf ook de nacht ondergronds doorgebracht! Was heel bijzonder om dat een keer mee te maken.

Dinsdag 14 april
Na een goede nacht was ik redelijk vroeg wakker. Aangezien onze tourguide de dag ervoor al had aan gegeven dat de zonsopgang hier erg mooi is, ben ik er maar uit gegaan en heb ik inderdaad een prachtige zonsopgang gezien. Rond 9.00u zijn we de bus gegaan, op weg naar een plekje waar we zelf naar opalen konden zoeken. Was wel leuk om dat te doen, het is erg verslavend kan ik je vertellen.

Om 10.00u gingen we de weg weer op voor een langere rit (650km) naar Quorn. Onderweg zaten we lekker te kletsen, muziek te luisteren en de prachtige landschappen te fotograferen. Op een gegeven moment had ik voor het eerst in al die uren in de auto mijn gordel even afgedaan om een foto te nemen. Ik zat vervolgens op mijn stoel naar de foto te kijken en opeens begint Emma, de tourguide, te gillen. Ik keek op en zag een Emu vlak voor de auto langslopen. Aangezien wij met 100km per uur reden en de Emu niet snel genoeg was raakten we hem vol op de linkerkant van de bus. Gelukkig had de gil van Emma ervoor gezorgd dat ik mijn hand had uitgestoken tegen haar stoel, anders had ik ergens op haar schoot gelegen haha. Uiteraard zijn we gestopt om te kijken wat er precies was gebeurd: er zat een flinke deuk in de bus en we hadden de bloedsporen van de Emu op de deur staan. Toen we terugliepen zagen we allemaal veren op de weg liggen alsmede….mensen met een zwakke maag, sla deze zin maar even over…..zijn oogbal! Het beest zelf lag zo dood als een pier in de berm met zijn andere oogbal er ook uithangend en zijn poot in tweeën gebroken. Arm dier. Gelukkig was hij op slag dood, anders had Emma hem nog moeten afslachten ook! Nadat iedereen was bijgekomen van de schrik en uitgebreid foto’s had genomen, heeft Emma maar even een praatje gehouden over de Emu: “nou dat was dus een Emu, het 3de nationale dier van Australië….” haha.

Rond 18.00u kwamen we aan in Quorn, waar we verbleven in een uitstekend hostel. Die avond hebben we weer gebarbecued en kregen we kangaroo, kameel en emuvlees voorgeschoteld: was allemaal niet verkeerd moet ik zeggen. Na het eten hebben we met een aantal mensen de film ‘Rabbit Proof Fence’ gekeken. Is echt een aanrader, het geeft een goed inzicht in hoe walgelijk de witte mens met de Aboriginals is omgegaan, maar tevens hoe sommige Aboriginals zich er kranig doorheen hebben geslagen. Het is een waargebeurd verhaal en het zet je zeker aan het denken. Na de film heb ik nog een tijd naar de sterren staan kijken…want zijn er toch een hoop sterren te zien als je in de outback bent! Geweldig.

Woensdag 15 april
Na een heerlijke nacht was ik om 5.30u alweer op, omdat we om 6.30u in de bus moesten zitten op weg naar Flinders Ranges – Wilpena Pound. We waren echter nog geen 2 minuten onderweg of we werden aan de kant gezet door de politie. De enige politieagent in Quorn was die nacht ervoor 2x naar ons hostel gekomen omdat een paar mensen nogal luid waren. Dit was dus de 3de keer in 12 uur dat hij ons zag. Emma moest blazen en kwam later zeer serieus terug en vroeg of iemand anders de bus kon besturen omdat zij niet meer verder mocht rijden. Iedereen was stomverbaasd en Mark en ik boden al aan om het stuur over te nemen, toen ze in lachen uitbarstte. Ze zat ons gewoon in de maling te nemen haha. We kregen nog een 72h notice voor de schade op de bumper (de koplampen waren kapot en dat is natuurlijk niet echt legaal als je in het donker rijdt) en mochten toen doorrijden. Was wel even grappig.

We hadden eerst een stop bij Kanyaka Homestead, een ruïne van een boerderij, waar we tevens van de zonsopgang hebben genoten. Daarna zijn we doorgereden naar Wilpena Pound, een natuurlijk amfitheater/krater. Daarna hebben we een 2,5 uur durende hike gedaan en op twee look out points foto’s genomen. Het was een redelijk gemakkelijke hike dus heb ik lekker kunnen kletsen met onder andere Emma en Mark (Nieuw Zeeland). Om 12.00u hadden Mark, Yoanne en ik een 30minuten durende scenic flight boven Wilpena Pound in een Cessna. Emma had ons daarover getipt en ze had geen woord teveel gezegd. Het was echt geweldig. Wat een geweldig uitzicht, heel gaaf. De piloot was enorm enthousiast en hij vertelde ons van alles over de omgeving. De 30minuten vlogen (hihi letterlijk) om en ik landde met 86 mooie foto’s en 4 filmpjes op mijn camera.

Na de vlucht hebben we geluncht en zijn we de weg op gegaan naar Parachilna. We reden op een bochtige weg met heuvels aan alle kanten. Het deed mij een beetje denken aan Zwitserland. Erg mooi en ook enigszins avontuurlijk, aangezien Emma er met 90km/u doorheen scheurde ghehe. In Parachilna aangekomen hebben we de oudste pub van South Australia gezien en daarna zijn we weer teruggereden. Terug in Quorn hadden we wat tijd voor onszelf. Ik heb die tijd gebruikt om best mates te worden met de plaatselijke kat haha. Na het eten heb ik een stukje van de film Snatch gekeken, maar aangezien mijn ogen telkens dichtvielen ben ik maar naar bed gegaan.

Donderdag 16 april
Na een heerlijke nacht (ik lag werkelijk in een coma) werd ik om 5.30u wakker en om 6.30u zaten we alweer in de bus op weg naar Adelaide. Het was alweer onze laatste dag van trip…BAH! Het had van mij nog wel dagen langer mogen duren.

We zijn eerste naar een stukje natuur gereden waar Rock Wallabies leven en we hadden de eer om ze ook daadwerkelijk te zien! Daarna zijn we doorgereden naar Devils Peak, een rotsformatie in de Flinders Ranges. We zouden eerst een hike op de Dutchman stern (!) gaan doen, maar die schijnt erg lang te duren en vrij simpel te zijn, terwijl Devils Peak wat uitdagender is. Devils Peak bleek inderdaad een stuk uitdagender: 697m hoog, een hike van 2.6km en op veel punten heel stijl. Een groot deel van de hike waren we echt de rotsen aan het beklimmen. Na zo’n 1,5 uur klimmen en een moeilijk laatste stuk, behaalden we dan toch de top en wat kregen we een prachtige beloning: een enorm geweldig uitzicht! Ongelooflijk! Voor mij persoonlijk voelde het ook echt als een accomplishment, als een prestatie. Het is toch onwerkelijk dat ik dit voor elkaar kreeg, terwijl ik een jaar geleden nog niet eens 10 minuten door Alphen kon slenteren. Jullie begrijpen dus wel dat ik echt enorm blij was dat ik de top had gehaald.

We hebben 30 minuten op de top genoten van het uitzicht en uiteraard foto’s en filmpjes gemaakt. Daarna zijn we in een half uur weer afgedaald, wat ook nog best tricky was op sommige punten. Eenmaal beneden had ik echt een adrenaline rush en ik ben dan ook met een grote glimlach (en een oorlogswond op mijn been: verzwikte mijn enkel en viel half op de grond…lekker dan) de bus in gestapt.

We hebben vervolgens de laatste 200km afgelegd over hobbelige wegen. Very bumpy, gezien het feit dat de vering van zo’n bus heel soepeltjes is afgesteld. Je bounced dus echt alle kanten op, helemaal als je er met 100km/u overheen rijdt haha. Maar goed, we hadden de grootste lol dus no worries.

En toen was het dan zover: we reden Adelaide binnen. Je rijdt letterlijk van een tweebaans landweggetje zo in een zesbaanse stadsweg. Dat was voor mij wel even heftig. Het was zo druk en vol ineens. Ik wilde niets liever dan weer omkeren en terug naar de outback, terug naar de rust, de stilte, de peacefullness en de uitgestrekte wegen en landschappen.

Emma heeft ons toen een korte tour door de stad gegeven en vervolgens heeft ze ons allemaal afgezet bij onze hostels. Wij hadden echt een perfect hostel met gratis internet. Dus het eerste wat we hebben gedaan was internetten haha. Hoe bedoel je kinderen uit de 20ste eeuw? Daarna hebben we (Yoanne en ik) ons even opgefrist en zijn we met Mel (Engeland) en Mark uit eten geweest. Vervolgens zijn we naar de Marble bar gegaan waar de rest van groep ook was. We hebben een lekker drankje gedaan en nog even gezellig met elkaar samen gezeten en afscheid genomen.

Vrijdag 17 april
Ondanks een zeer goed bed en een heerlijk kussen had ik een slechte nacht. Ik was om 5.00u al wakker! Rond 8.00 zijn we eruit gegaan en zijn we op weg gegaan om de huurauto op te halen. En zo geschiedde het dat ik voor het eerst aan de linkerkant van de weg reed!
En tja what can I say? I was a natural haha. Ik vond het helemaal niet moeilijk en het voelde eigenlijk heel logisch en goed aan. We zijn toen naar in een uurtje Freeling gereden: het stadje waar delen van de serie McLeod’s Daughters is geschoten. We hebben Gungellan Truck Stop en het hotel gezien en uiteraard foto’s genomen. De vrouw in het hotel gaf aan dat het niet mogelijk was het huis waar de serie is geschoten vanaf de weg te zien, maar we besloten om er toch maar gewoon naar toe te rijden. Je weet maar nooit.

Grappig: we reden op de snelweg en op een gegeven moment kwam het bordje ‘Kingsford rd’ (Het huis Drovers run heet in het echt Kingsford homestead) en als je die ‘afslag’ neemt kom je dus meteen op een zandweg uit die na een 200 meter leidt tot het hek van Drovers!! Dat bedenk je toch niet als je de serie kijkt? Je hebt echt het idee dat het in de middle of nowhere ligt. Nou niet dus. Ze weten je goed voor de gek te houden op die tv. Het bord met ‘Drovers run’ was echter weggehaald en ik wist niet 100% of dit het wel was. We zijn toen even iets verder doorgereden naar een heuvel om te zien of we het konden zien liggen: niet dus. Toen we weer in de auto stapten werden we gepasseerd door een auto die voor het beoogde hek stopten en het hek opende. De normaal verlegen ik, zette mijn brutale pet op en ik vroeg aan de local of dit de plek was waar MD was gefilmd. En jawel hoor, we zaten goed. Hij vertelde dat er een betaalde tour is die je kunt doen en die je dan meeneemt naar alle properties waar gefilmd is. De tour zou een uur later komen. Hij wilde ons echter zo wel even rondleiden en dus stapten we in zijn auto en reden we naar Drovers!!

We hebben rond het huis gelopen en hij heeft ons allerlei verhalen verteld over hoe het was toen ze er nog filmden (de serie is nu afgelopen). Was helemaal geweldig natuurlijk. We hebben hem dan ook uitgebreid bedankt en daarna zijn we weer terug gereden richting Adelaide. Aangezien we de auto voor de hele dag hadden en het pas 13.30u was besloten we door te rijden naar Glenelg, het strand van Adelaide. We hebben daar kort wat rondgelopen en zijn toen terug gereden naar het hostel. Daar ontmoette we Mel en Emma en toen zijn we naar een suburb gereden waar we even gezellig een drankje hebben gedaan.

Daarna was het nog enigszins stressen om de auto op tijd terug te krijgen, maar gelukkig is het allemaal gelukt. Ik ben toen op de taxi gestapt naar North Adelaide waar ik met wat andere (Aussie) vrienden een weekendje zou verblijven. Het hotel was prachtig en we hebben de avond al kletsend in een restaurant doorgebracht. Terug in het hotel begonnen ze ineens allemaal voor mij te zingen (happy birthday) en ik kreeg zelfs nog allemaal cadeautjes voor mijn verjaardag! Echt super lief.

Zaterdag 18 april
Vandaag stond een bezoek aan de Haigh’s chocolate factory op het programma. Het was leuk om te horen en te zien hoe chocolade wordt gemaakt. Daarna hebben we heerlijk door Adelaide gestruind en heb ik echt even de toerist uitgehangen. Adelaide is een prachtige stad met enorm veel mooie gebouwen, waaronder een hoop kerken (het wordt ook wel de city of churches genoemd). Ondanks dat het een redelijk grote stad is, voelt het niet druk aan. Het blijft een relaxte omgeving en rondom de hele stad zijn parken aangelegd, waar echt geen kip te vinden is. Heerlijk rustig dus. Ik voelde mij in ieder geval goed thuis in Adelaide.

’s Avonds hadden we een roze limo hummer voor uur gehuurd, wat echt heel gaaf was. We werden door de stad gereden en wij hadden de grootste lol achterin. We zijn vervolgens uit eten gegaan bij de Mexicaan en zijn toen nog kort in een Ierse pub geweest, maar dat stelde niet veel voor. We hebben de taxi terug gepakt naar het hotel waar we nog een paar uur hebben gekletst.

Zondag 19 april
Alweer de laatste dag van mijn trip, de laatste dag van mijn vakantie. Bah! Ik wilde echt niet weg uit Adelaide, ik had het er erg goed naar mijn zin. Ik wilde zo graag of daar blijven of weer terug naar de outback. Maar goed, het was niet anders ik moet ’s middags dat vliegtuig weer in terug naar Melbourne. Ik had een goede vlucht met een prachtige zonsondergang. Uiteindelijk was ik rond 22.30u thuis. Ik keek de hele dag al uit naar het uploaden van mijn foto’s op de computer, maar bij thuiskomst ging het slot van mijn koffer niet meer open! Hij zat gewoon vast! Gelukkig heb ik hem de volgende dag open kunnen krijgen (of naja, open kunnen slopen) zodat ik alsnog bij al mijn belangrijke spullen (waaronder mijn laptop) kon.

Al mijn foto’s en filmpjes (zo’n 1100 in totaal) staan inmiddels op mijn laptop en ik begin langzaam weer terug te keren naar de werkelijkheid (niet dat ik dat wil, maar het is niet anders). Zoals jullie je vast wel kunnen voorstellen zal ik deze trip nooit meer vergeten. Het was letterlijk onvergetelijk!! Ik heb zoveel mooie dingen gezien en meegemaakt en daarnaast heb ik ook een stel prachtmensen mogen ontmoeten. It was amazing!

Voor nu, is het weer terug aan de studie en wachten tot de volgende trip (waarschijnlijk ergens een lang weekend in mei) zich weer aandient. Daarna is het aftellen naar eind juni….dan kan het echte reizen beginnen: ik kan niet wachten!

Heel veel liefs,

Michelle

Ps: hier zijn de links naar mijn facebook albums:

Alice Springs - Adelaide. Dag 1
http://www.facebook.com/album.php?aid=76805&id=715101793&l=9b508041c0

Alice Springs - Adelaide, dag 2
http://www.facebook.com/album.php?aid=76825&id=715101793&l=60c67c7f83

Alice Springs - Adelaide, dag 3
http://www.facebook.com/album.php?aid=76834&id=715101793&l=ab8b1f9faa

Alice Springs - Adelaide, dag 4
http://www.facebook.com/album.php?aid=76839&id=715101793&l=178d80fa07

Alice Springs - Adelaide, dag 5
http://www.facebook.com/album.php?aid=76844&id=715101793&l=637a03664a

Alice Springs - Adelaide, dag 6
http://www.facebook.com/album.php?aid=76850&id=715101793&l=a5a93b20fb

Freeling en Kingsford homestead (McLeod's Daughters)
http://www.facebook.com/album.php?aid=76855&id=715101793&l=359810d26b

Adelaide:
http://www.facebook.com/album.php?aid=76859&id=715101793&l=b7911bfc5d

Torquay, Hersenen, Happy 21st Birthday to me & Dolphin (?) swim!

Lieve allemaal,

Dit keer iets eerder een berichtje! Ik heb al weer zoveel meegemaakt! Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik van de lange updates, dus ga er maar vast lekker voor zitten, want hier komt er weer 1!

Vorige week was het heerlijk weer (25 +, strakblauwe hemel, koel briesje) en dus heb ik veel tijd buiten doorgebracht. Gewoon lekker op een bankje in de zon zitten, heerlijk!

Daarnaast heb ik ook veel gewerkt aan mijn assignment voor Criminologie. Ik doe het over agressie/geweld. We moeten biologische, psychologische en sociologische theorieën loslaten op het onderwerp, om vervolgens te kijken of die theorieën een verklaring kunnen bieden. Het grappige is dat ik 2 jaar geleden voor Organisatiewetenschappen ook een paper over agressie heb geschreven en waar ik ook de voorgenoemde theorieën in heb gebruikt…en ik wist dat dus echt niet meer! Maar dat is natuurlijk wel heel handig voor deze opdracht en het is ook best geinig om naar je eigen onderzoek te kunnen verwijzen!

Zaterdag was het wederom heerlijk weer en na eerst hard aan mijn assignment te hebben gewerkt, ben ik ‘s middags samen met Narelle (Aussie) en haar vriendin Fiona naar Torquay gegaan. Torquay is 1 van de bekendste surfstranden in Australië en ligt op slechts 15 minuutjes rijden van mijn campus. Ze hebben daar letterlijk een straat vol met surfshops en surfoutlets: surf-heaven dus! We hebben heerlijk rondgestruind in de winkeltjes en ons tevens verbaasd over de belachelijke prijzen (al valt het weer heel erg mee in vergelijking met Nederland). Daarna hebben we met een ijsje in de hand genoten van het strand en de zee. Na de fish and chips shop te hebben bezocht en de meeuwen te hebben gevoerd zijn we weer terug gereden naar Geelong. Narelle wist een mooie uitkijkspot over de stad en dus zijn we daar nog naar toegereden. Nou, ze had niks teveel gezegd! Het was inmiddels donker en dus keken we uit over een lichtjeszee. Prachtig!

Zondag was mijn leerdag, maar het was zulk lekker weer dat ik om de zoveel tijd naar buiten werd getrokken. De hemel is hier zo diepblauw tijdens een warme dag, ongelooflijk!

Maandag had ik mijn 2de practical van Human Structure & Function! Dit keer ging het over hersenen en dus hebben we daadwerkelijk de hersenen van een schaap ontleed! Prachtig en zeer fascinerend om te zien hoe hersenen er in het echt uitzien en hoe ze voelen (de hersens van een schaap zijn qua structuur bijna identiek aan die van de mens). De hoeveelheid detail binnen in je hersenen is ongelooflijk. Wist je bijvoorbeeld dat er een stukje hersenen aan de achterkant van je hoofd zit wat precies op een bloemkool lijkt? Overigens, ik heb nu wetenschappelijk bewijs ter onderbouwing van mijn argument dat schapen dom zijn! De frontal lobe – daar waar de hogere intelligentie zich bevindt – van een schaap is stukken kleiner dan die van bijvoorbeeld de mens. Dus schapen doen niet alleen dom…ze zijn het ook gewoon!
Daarnaast kreeg ik tijdens deze practical mijn eerste echte Aussie cijfer! Ik heb namelijk een 9.3 (of 93%) voor mijn eerste practical! Dat noem ik nog eens een opsteker!

Later op de dag liep ik langs de mailbox en daar zaten 3 (verjaardags)kaarten voor mij in! 1 van papa, 1 van mama en 1 van oma! Echt zo leuk en lief!

Dinsdag heb ik mijn verjaardagstaart besteld en ik heb cadeautje-deel-1 gekocht dat ik van mijn vader en moeder krijg: een universiteitstrui!!!
Ook vandaag kreeg ik weer verjaardagspost! Dit keer van mijn broertje en van Marja en George! Geweldig!

’s Avonds gingen Sarah en ik voor het eerst een avondwandeling over de campus maken. We waren nog geen 3 minuten onderweg of we schrokken ons al een hoedje van een konijn dat vlak voor ons langs schoot. Nog geen 15 meter later bevriest Sarah ineens:
“Er loopt daar een beest”
“Waar?”
“Daar!! Het waggelt en heeft een staart. Wat is dat?”
“Hmm, geen idee. Een rat?
“Ieeeeewhl!!!”
“Haha, nee joh. Een wombat? Koala? Wallaby? Echidna? Hmm nee, geen van allen”.
“Goooeeeed, ik geloof dat ik maar hier blijft staan”…..

…PLOF…(er valt iets uit de boom)

Wij beide: “WAAAAHHH” en rennen maar! Hahaha, stelletje dozen. Later realiseerden we ons dat we volgende week allebei in de outback zitten. Pff, wij Europeanen zijn daar toch niet voor gemaakt? Overigens, volgens de experts (Aussies) was het waarschijnlijk een possum.

Woensdag 1 april 2009: mijn 21ste verjaardag! In Australië! Ongelooflijk!
Tja, en hoe moet ik nou omschrijven hoe dat voelde? Leuk, raar, bijzonder, grappig, vreemd, te gek, gezellig en internationaal. Ik denk dat dat een aardige impressie geeft!
’s Ochtends om 7 uur ging mijn wekker al! Ik had met mijn ouders afgesproken om om 7.30 te skypen en dus moest ik er vroeg uit. Ik had ’s nachts rond een uur of 12 al gerommel aan mijn deur gehoord en toen ik ’s ochtends de deur open deed begreep ik waarom: Lizzy, Maria en Sarah hadden mijn deur versierd met ballonnen, happy-birthday-vlaggetjes, slingers en een A3-formaat papiertje met ‘Happy B-day Michelle’. Helemaal geweldig en super lief van ze! Voelde me meteen jarig. Een paar minuten later kwam Sarah al haar kamer uit om mij te feliciteren en ik kreeg toen ook meteen mijn cadeautje: Een mooie kaart met daarin een cheque voor een massage of concertexperience. Helemaal leuk natuurlijk. We hebben daarna samen (licht) ontbeten en om 7.30 was het skype tijd. Toen de webcam aanging zag ik papa en mama die zichzelf met slingers hadden behangen en ze begonnen mij meteen toe te zingen! Dat was echt heel lief en ook wel een beetje grappig.

Na de skypesessie kwam Narelle langs en van haar kreeg ik een mooi fotolijstje met een foto van ons tweeen erin. Wederom een superleuk cadeau. Ik heb daarna nog mijn ‘verjaardagscroissant’ gegeten en ben toen van 9-10u naar mijn lecture gegaan. Ik had die lecture eigenlijk van 13-14, maar Narelle maakte de slimme opmerking dat ik ook de vroege editie kon pakken zodat ik de middag vrij had. Van 10-11 had ik mijn lecture van criminologie en daarna was ik dus lekker vrij!
Ik heb toen mijn taart opgehaald, genaamd chocolate obsession. En ik kan je vertellen, hij was heerlijk. Hierna ben ik wederom langs de mailbox gelopen en daar vond ik weer 2 verjaardagskaarten! Deze keer van Monique en van Sas, Marcel en de kids. Echt super gaaf.

Het was ook deze dag prachtig weer, zo’n 27 graden, lekker zonnetje en een koel briesje, dus ik heb een tijd lang lekker op een bankje in de zon gezeten. Je moet toch wat met je vrije tijd op je verjaardag, niet?

’s Middags kwam Jackie met haar zoontje een uurtje langs. We hebben heerlijk zitten kletsen (en van de taart genoten) en ik heb van haar enorm leuke cadeautjes gehad: een zilveren armband met een hartje, waar je zelf nog meer schakeltjes aan kan hangen. Ze heeft me de eerste 2 schakeltjes al gegeven: ‘21’ en een koala. Zo mooi en lief, was helemaal perplex.
Ik werd toen ook nog door Ellen en de meiden gebeld, wat helemaal een hele grote verassing was. Super leuk, dat had ik helemaal niet verwacht!

’s Avonds was het feestjestijd en kwamen mijn nieuwe, internationale vriendinnen langs om mijn verjaardag te vieren. We hebben het klein gehouden (we waren met zijn zessen), maar het was zeer gezellig en we hebben de grootste lol gehad. Lizzy had toeters en poppers (van die dingen waar je aan een touwtje moet trekken en dan komt er confetti oid uit) meegenomen en dus was het een echt verjaardagspartijtje. Rond een uurtje of 12 liep het feestje op zijn einde en heb ik mijn mams gesmst om haar te feliciteren met haar verjaardag!

Daarna heb ik alle verjaardagswensen gelezen die ik had ontvangen via de mail, e-cards, facebook, hyves, PR en DOF. Iedereen die mij gefeliciteerd heeft via 1 van deze wegen: Ontzettend bedankt! Ik hoop dat ik binnenkort jullie allemaal even apart kan bedanken, maar voor nu doe ik het even zo. Ook de mensen die mij hebben gesmst: enorm bedankt! It is greatly appreciated!!

Al met al was het een zeer geslaagde en bijzondere verjaardag, een verjaardag om nooit meer te vergeten!!

2 april had ik wederom post ontvangen! Ditmaal een ‘Holland’-kaart van Ellen, Sergio, Marilina en Donnatella. Helemaal te gek, alle internationals hebben de kaart goed bekeken en weten nu dus een beetje hoe Nederland eruit ziet haha. ’s Middags heb ik met mijn mams geskyped voor haar verjaardag. Was wederom erg leuk en gezellig.
Aan het eind van de middag ben ik met mijn camera op pad gegaan (over de campus), want er waren enorm mooie en bijzondere wolkenvelden (zie foto’s).

De vrijdag was gereserveerd voor de Dolphin and Seal swim. De mensen die zich hadden opgegeven voor deze activiteit werden rond 7.30 opgehaald met een busje en naar Queenscliff gereden. Daar kregen we een wetsuit, snorkel en flippers aangemeten en gingen we de boot op. Na 20 minuutjes varen kwamen aan op de plek waar we gingen snorkelen. Het water was prachtig helder en zo’n 3 meter diep. Het koraal was erg goed te zien en daarnaast heb ik ook dingen gezien als een stingray (ja inderdaad, dat beest dat Steve Irwin omgelegd heeft), jellyfish (kwallen), seadragons (lijken op zeepaardjes), allerlei vissoorten en zeesterren. Was erg gaaf om een keer te doen.
Daarna zijn we de boot weer opgegaan en na 40 minuten kwamen we aan bij een soort huisje dat midden in de zee staat en waar alle vrijgezellige (en stinkende) zeehonden op liggen. Ook hier mochten we het water in en ik heb op een meter afstand van verschillende zeehonden gezwommen en we hebben elkaar eens goed bekeken. Wat een bijzondere ervaring is dat!
De terugweg stond in het teken van het zoeken naar dolfijnen, maar helaas helaas lieten ze zich vandaag niet zien. De crew van de organisatie had in de afgelopen 14 dagen, 12,5 keer (ze doen 2 tours per dag) dolfijnen gezien en ermee gezwommen, maar vandaag waren ze dus niet te bekennen. Heel erg jammer, maar de crew heeft ons een flinke korting aangeboden als we nog een keer willen. Dat is dan wel weer heel sympathiek. Al met al, was het wel een geweldige ervaring en een mooie dag.

De komende dagen staat in het teken van leren. Ik moet mijn assignment afmaken en daarna alvast wat voorbereiden voor mijn eerste tentamen.

Donderdagochtend om 5.15u vertrek ik naar het vliegveld voor mijn trip van Alice Springs naar Adelaide. Logischerwijs kijk ik hier erg naar uit. Ik ben echt heel benieuwd hoe dat stukje van het land eruit ziet. Zondag de 19de ben ik weer terug in Geelong en dan begint het tweede deel van het semester, en tevens de 2de helft van mijn Australië avontuur. Pff, wat gaat die tijd toch hard!

Jullie horen weer van mij na mijn Easter-trip! Ik hoop dat jullie lekker kunnen genieten van het eerste lenteweer!

Veel liefs,
Michelle